Zilte pasta vongole voor een schip

Touw op strand door Sietske van Weerden bij zilte pasta vongole

ik zal bij je terugkomen
en het jaar zal een feest zijn
de mensen zullen mij omarmen
de wind zal mij groeten
en ik zal op je handen drijven
als een schip.

ik ben lang genoeg alleen geweest
ik speel met het droevige touw van de tijd
huil lach praat een beetje huil lach
en leer de buigzaamheid van het verdriet
ik zal bij je terugkomen als een schip

Een melancholisch mooi gedicht van Hans Lodeizen. Terwijl we wachten op het schip, kunnen we ons verlangen vast voeden met een zilte pasta. De ansjovis verdwijnt in de pastasaus en maakt dat je de zee bijna proeft. Echt een lichte maaltijd voor een warme zwoele dag.

Pasta vongole,  2 personen
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik pruimtomaten
  • 3 ansjovisfilets
  • 60 g kokkels of vongole
  • 150-200 g spaghetti
  • 1 gedroogd cayenne pepertje
  • 0,5 el oregano
  • 3 el kappertjes
  • 1,5 el olijfolie

Olie in pan, knoflook toevoegen. Toevoegen: cayenne peper, ansjovis, kappertjes oregano. Geheel fruiten op matig vuur. Prak pruimtomaten fijn en voeg ze toe. Saus 15 min laten pruttelen. Kook de pasta. Kokkels op het laatst pas toevoegen aan de saus en maar heel kort mee laten koken.

Sietske van Weerden, foodblog Zilte Zee 

Reacties

Reacties