De lekkerste Rum Punch

Lekkerste rum-punch

Laat ik je nu al vertellen dat de perfecte Rum Punch niet bestaat. …Of toch niet als recept. Net als de Grenadian Oildown is er ook voor dit drankje geen één en enkel juist recept. Iedereen lust zijn Rum Punch op een andere manier. Ik hou van citrus vruchtensap, anderen verkiezen ananas of rode vruchten.
Dit kleurrijke drankje, dat overal in het Caribisch gebied wordt geschonken, kent zijn oorsprong als gewone Punch. Dat is de naam voor elk drankje, alcoholisch of non-alcoholisch, waar fruit in zit. Ontstaan in Indië in de 17e eeuw, werd deze hype door zeilers en reizigers naar Engeland gebracht. Zo ging het verder richting heel Europa tot het uiteindelijk in de Caraïben, bekend om zijn rum, als Rum Punch werd geschonken.
Het woord Punch betekent ‘vijf’ in het Hindi; afgeleid van de vijf ingrediënten: Alcohol, suiker, citroen, water, en thee of kruiden. Het water wordt tegenwoordig vervangen door één-of-ander fruitsap.

Ingrediënten

  • Rum
  • Fruitsap
  • Citroensap, vers of uit een flesje
  • Angostura bitter
  • Nootmuskaat

Recept
1. Voeg in een glas een kleine (of grote als je dat liever hebt) hoeveelheid rum. Op de foto staat Rivers, een speciale Rum waar ik het later nog over zal hebben, maar mijn lievelingsrum is nog steeds de Mount Gay uit Barbados.
2. Vul tot bijna op de rand met fruitsap. Pers er wat citroensap in, of gebruik wat uit een plastieken flesje.
3.  Voeg een tiental druppels Angostura Bitters toe. Dit is een kruidenbitter (44,7%) dat oorspronkelijk gemaakt werd om maagklachten en vermoeidheid te verbeteren. Het bestaat uit meer dan 40 kruiden en plantenextracten en wordt in kleine hoeveelheid in ingrediënten en cocktails gebruikt.
4. Rasp er als laatste nog wat nootmuskaat over. Een onmisbaar kruid in de Caraïben en het maakt dit lekkere drankje helemaal af!

Lynn

Reacties

Reacties