Coquilles, schoonheid verborgen in een schelp
Het symbool van de schoonheid van de zee is de coquille. Hier op dit schilderij van Botticelli staat Aphrodite, de godin van de liefde en de schoonheid, niet voor niets in de schelp van een coquille waarmee ze door de god van de wind naar Cyprus werd vervoerd.
Een coquille is een zeeproduct waarmee je niet teveel moet rotzooien. De coquille is mooi van zichzelf en is dan eigenlijk op zijn best. Annet Malherbe, gaf in Hollands Diep al het geheim prijs.
Coquilles volgens Annet Malherbe
coquilles
citroen
veldsla
zwarte peper
Bak de coquilles kort. Leg ze op een bedje van veldsla. Giet wat van het bakvocht erbij + gemalen zwarte peper en leg ereen paar schijfjes citroen naast.
Een mooie locaties voor dit smakelijks is deze prachtige Coquille-vuurtoren aan de kust van Amerika. Beetje ver misschien, maar we niets belet ons om van deze locatie te dromen terwijl we vast een hapje nemen.
Sietske van Weerden, foodblogger van Zilte Zee