ZH-Boeken

Heb je mooie verhalen, gedichten, recepten of beelden met de zee als thema? En wil je dat ook zelf uitgeven? Neem contact op met peter@zeilhelden.nl

Hondenwacht / Peter Veen

cover-web2

De Hondenwachten zijn mijn belevenissen en overpeinzingen vanaf een zeilschip midden op zee. ’s Nachts geschreven tussen 0.00 en 04.00 uur, dus meestal in het pikkedonker. Soms zijn ze zeils en vrolijk, maar door slaapgebrek ook zo nu en dan wat narrig en peinzend. Van Medemblik voert de tocht over Noordzee, Kanaal, Golf van Biskaje en Atlantische Oceaan naar Lissabon.

Eerder op Zeilhelden
Een groot deel van de Hondenwachten is eerder gepubliceerd op www.zeilhelden.nl. Toen steeds in combinatie met schilderijen en tekeningen van tientallen kunstenaars, waaronder Giovanni Winne, Raquel Maulwurf, Juul Kraijer en David Fox. Je kunt ze daar nog steeds lezen en bekijken.

Nu ook als boek
De Hondenwacht is ook te bestellen in boekvorm. In het boek zijn ruim twintig extra verhalen opgenomen. De vormgeving is van Monique Kalfsbeek bno en het schilderij op het omslag is van Giovanni Winne. Het boek kost 12,50 + 1,80 verzendkosten. Je kunt het hier inkijken en bestellen.

Het Fransche Gaatje

Tot op de dag van vandaag weet niemand waar de naam Het Fransche Gaatje vandaan komt. Deze geul op het Wad heeft ooit die naam gekregen. Maar hoe? Van wie? Niemand die het weet. Het is een mysterie… Totdat je dit boek leest! Zeven plausibele kolderverhalen die stuk voor stuk het mysterie oplossen. Over de roekeloze visser Strijbosch, een Wereldkaart in Versailles, een Frans bordeel op Vlieland, van Gogh ’s mislukte
schildersopdracht, een soldatenfantasie, Britse duizend-ponders en een luguber Kwelhuis in Leeuwarden. Met de bewoners op en rond het Wad in de hoofdrol.

Het Fransche Gaatje is een uiterst inventieve bundel, die ook nog eens schrijversgeheimen verbergt, ‘luikjes’ volgens de auteur. Boeiende,
spannende, idiote en indrukwekkende verhalen. Ze schurken aan tegen Maarten Biesheuvel en Herman Pieter de Boer, als we de eerste lezers van het manuscript moeten geloven. Verzonnen en toch echt. Leuk voor degenen die houden van het Wad, van de eilanden, van varen, van geschiedenis, van leesplezier en van de onbekende helden die ons land hebben gevormd. Zoals de eilanders, die op hun best zijn als het erop aankomt.

Hier kan je Het Fransche Gaatje bestellen.

Ik zeil in Zeeland / Kris Baetens

cover-20160302
Mijn boek bevat een verzameling van verhalen, geschreven tijdens vier jaar zeilen in Zeeland met mijn klein zeiljachtje. Het boek is vooral gericht aan de beginnende solozeiler die bij uitstek Zeeland als zijn vaarwater kiest, maar is even goed vermakelijk en informatief, voor elke andere zeiler die zich nu en dan (solo) op het water begeeft.
 
Het boek bevat niet enkel een reeks waar gebeurde verhalen, maar is aangevuld met mijn persoonlijke tips & tricks en opgesmukt met cartoons van eigen hand. Er zijn maar 300 exemplaren van dit boekje gedrukt.

Paperback – 144 blz.

Geinteresseerden kunnen een exemplaar bestellen via krab at telenet.be
Geef uw naam, adres en e-mailadres door.
Ik stuur u het rekeningnummer en na betaling van het juiste bedrag, wordt een exemplaar toegestuurd.
Geadviseerde winkelprijs: 17,95 eur.

Verzendkosten in België € 2,70
Verzendkosten naar Nederland, vanuit België € 7,70