Tonijnspread: smeren maar

Een lekkere spread of tonijnsalade van Sietske van Weerden van foodblog Zilte Zee, voor op brood om mee te nemen op je zeiltochtje.

Picnic at the sea, Juarez Machado Schilderij van picknick in een roeiboot
Picnic at the sea, Juarez Machado

Laat de zon maar stralen. Wij smeren wel! De picknickmand vol, op pad naar buiten. Zo togen we op een zonnige dag naar Loosdrecht. We verwachten een meer wit van zeilen en andere vrolijke bootjes. Maar het meer is vrij leeg. De waterlelies en gele dotters drijven ongestoord in de lange trekgaten. Waar is iedereen? In de file naar het zuiden? Of zwetend op een kantoor. Op zulke dagen hoort iedereen zonvrij te krijgen. IJsvrij bestaat toch ook…

Wij horen bij de gelukkigen. Water, bootje en een lekker hapje in de schaduw. Vaste prik op zulke dagen is een heerlijke tonijnmengsel op een goed broodje. Ooit afgekeken van een Joods winkeltje vlakbij ons in de buurt…helaas al lang verdwenen.

Tonijnspread
  • blikje goede tonijn (Albacore)
  • sjalotje (niet te klein)
  • 1 tl dille
  • 1 à 2 el kappertjes
  • witte gemalen peper
  • beetje mayonaise

Snipper het sjalotje. Meng al ingredienten door elkaar. Wees zuinig met de mayonaise. Proef en voeg er eventueel nog wat mayonaise bij. Lekker op een goed broodje, zoals ciabatta met zwarte olijven.

Reacties

Reacties