Avocadosalsa met spoonachos

Sietske van Weerden van foodblog Zilte Zee kwam een afwasbesparend idee voor aan boord tegen:

Spoonachos voor de avocadosalsa

Verrassend goed idee van Denis Bostandzic. Nachos in de vorm van een lepel zodat je er lekker veel op kan doen. Bijvoorbeeld een frisse pittige avocadosalade.

Avocadosalsa
  • 1 avocado, geschild en pit eruit
  • 1 lente-uitje
  • 2 el olie
  • 1 geraspte limoen
  • sap van 1 limoen
  • zout en basterdsuiker
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 jalapenõ peper, gesneden
  • 1 el platte peterselie, gehakt
  • 1 el koriander, gehakt
  • 1 el amandelschaafsel

Snijd de geschilde avocado in stukjes en het lente-uitje in ringetjes. Meng dit vervolgens met olie, limoenrasp en sap, zout, het pepertje, iets suiker en knoflook. Laat het mengsel een half uurtje staan en voeg vervolgens de kruiden en het amandelschaafsel toe. Laat de salsa nog een half uurtje afgedekt staan.

Reacties

Reacties