Studio ZH: internationale matchrace serie komt naar Nederland


Ze heeft 3 keer de Conny van Rietschoten Trofee gewonnen, was 5 keer wereldkampioen in de 470 klasse en heeft een bronzen en zilveren olympische medaille. Maar wat doet Lobke Berkhout nu?

Lobke is de eerste gast in Studio Zeilhelden. Zij is na haar olympische carrière nog steeds actief in de zeilwereld. Onder andere met matchracen en op grote boten, bij voorkeur in warmere streken, daar kom je haar tegen. Het matchracen is ze zo enthousiast over dat ze de Woman’s International Match Racing Series naar Hoorn heeft gehaald. Volgend jaar zal de internationale top van de dames in het matchracen op het IJsselmeer strijden om de eer. Dat zal het matchracen hopelijk een boost geven en misschien nog meer Zeilhelden voortbrengen.
Lobke spreekt vrij uit over haar ambities en ook waar ze niet voor kiest, over de balans als moeder, partner en zeiler over het moment dat je wist dat je een winnaar bent en over hoe je jongeren aan het zeilen krijgt en houdt.
Laat je verrassen door deze vorm van slow TV. Zet je computer op full screen modus, leun achterover, relax en geniet!

Reacties

Reacties