ROTC 2023: Wordt het zeilpak of zonnebril?

Vanaf vandaag begint The Race of The Classics 2023. Een jaarlijkse zeilwedstrijd voor studenten, varend op klassieke zeilschepen. Ik (Felix ter Steege) zal jullie deze week meenemen in wat mijn team en ik gaan doen en meemaken.

Vandaag is de open dag van de race in de Veerhaven van Rotterdam. Vrienden en familie mogen een kijkje nemen op de boot om te zien waar wij de aankomende week mogen vertoeven. Ik zeil zelf mee met Team UU op de Abel Tasman. We zijn een groep van dertig studenten met vijf bemanningsleden. We zijn dan misschien een bij elkaar geraapt zooitje, maar we passen stiekem best wel goed bij elkaar. We zijn allemaal nieuwsgierig naar het zeilen op zo’n prachtig schip en een weekje er tussen uit is voor ons ook geen straf.

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de race. Ons lieve bestuur heeft ontzettend hun best gedaan om alles tot in de puntjes te regelen. Wij als team hebben ons bestuur geholpen met het organiseren van activiteiten, inkopen, sponsoring en een heleboel andere dingen. Wat voorbereidingen betreft ben ik er helemaal klaar voor. Het zeilpak, de regenlaarzen en de zonnebril zijn ingepakt. Hopelijk is vooral de zonnebril nodig maar als ik het weerbericht moet geloven, zullen we geen zon tekort komen deze week. Een beetje wind zou trouwens ook wel fijn zijn.

Morgen is de grote dag dat we het vaste land verlaten. Waar we heen varen is nog afhankelijk van wind en weer, maar we hopen naar Engeland te kunnen. Ik duim er al een paar dagen voor dat dat zou kunnen maar waar we ook heen gaan, het wordt gegarandeerd een leuke, bijzondere en misschien af en toe een iets té gezellige week.

Felix ter Steege

Reacties

Reacties