Wylde Skipper Mikke #1

Hoi allemaal thuis, hier mijn eerste sailmail! We kwamen gisteren rond 3 uur aan op de Wylde Swan, ik heb mijn spullen in de kist gepakt en …het paste niet 🙂 Dus ik heb mijn rugzakje vol met mijn snacks gepakt en nu past het soort van.

Ik ben Mikke en ik ben nu op reis met Masterskip! Ik zit in vwo 4 en 5 op het Stedelijk in Zutphen en ik ben 15 jaar. Ik doe aan roeien bij Daventria en circustheater bij De Klim, aan boord ga ik dus proberen fit te blijven. Thuis eet ik het liefst vegetarisch, maar aan boord ga ik met de pot mee eten – uit blogs uit eerdere jaren heb ik al begrepen dat het eten een belangrijk topic is aan boord 😉

Vlak voor ik vertrok naar Sint Maarten, werd ik gevraagd door Zeilheilden.nl of ik wilde bloggen over mijn avontuur! Omdat we aan boord geen wifi hebben en ik eigenlijk ook gewoon offline wil zijn tijdens de reis, wordt mijn ‘sailmail’ gebruikt voor mijn blog. Sailmail zijn de berichten van max 500 woorden die we elke week aan onze ouders mogen sturen.
We gaan komende weken van Sint Maarten via de Azoren de oceaan oversteken en de Wylde Swan terugzeilen naar Nederland. Ik ben benieuwd welke avonturen ik ga beleven!

——————————————————————————————————————–
Aangekomen op het schip, kon ik eerst mijn slaapplek niet vinden, toen bleek dat ik in een hangmat sliep! Ik vind het lekker slapen, dus dat is fijn, maar ik werd vanochtend al om 2 uur wakker door mijn jetlag, dus dat is wat minder.

Vanochtend hadden we onze eerste zelfstudie, het ging best lekker, maar mijn studietempo was niet zo hoog als verwacht (zoals altijd :)) en het was vooral even wennen. Ik heb biologie gemaakt en een goed begin aan natuurkunde. Ik heb denk ik veel te weinig ingepland in de week, maar ik heb grieks nog (dat is lekker veel) en ik kan ook nog vooruit werken.
Tijdens happy hour* zat ik in de extra groep, dus ik mocht met mijn groepje in de mast klimmen! Het was supercool en superhoog en heel erg nat, want het begon te regenen en we konden niet zomaar naar binnen. We hadden een heel mooi uitzicht. Ik had helaas mijn camera niet meegenomen, dus geen foto’s… dat doe ik de volgende keer! De belangrijkste safetytip die we van de bosun meegekregen was: “Just don’t kill yourself and don’t do anything stupid!”

Foto Marit Vial


Ik heb gisteren en vandaag ook al meerdere keren gezwommen om een beetje af te koelen, want het is heel warm hier! Het is heel mooi blauw/blauw-groen water en ook heel warm en ik zit nu dus ook helemaal onder het zout 🙂

Vanavond zijn de eerste watches, maar ik ben nog niet aan de beurt, ik ben ook nog erg moe dus ik vind het niet erg 🙂 Ik ben morgen aan de beurt. Morgen gaan we het eerste stukje zeilen naar het eiland (1km verderop), om in te slaan voor de oversteek.

Ehm, het eten. Gisteren hadden we pasta pesto, het was een beetje droog, maar wel lekker. Vanochten hadden we een soort yogurtpap, het was te eten. En vanmiddag had ik een warm broodje met salami, sla en tomaat, een kommetje spicy tomatensoep en nog een beetje pasta pesto. Dat was superlekker. Vanavond hebben we stoofpot gehad, dat was ook lekker.
Het is heel gezellig en ik probeer iedereens namen te leren. Ik heb super veel zin in de oversteek!

Mikke

*happy hour: elke dag tussen de middag een uur met z’n allen de boot schoonhouden, opruimen etc

Reacties

Reacties