Wylde Skipper Mikke #4

De oceaanoversteek was superleuk! We hebben ook een aantal dagen flink wind gehad en het snelheidsrecord van dit jaar verbroken met bijna 12 knopen! Dus ik heb ook flink vaak mijn Nohaca zeilpak aangehad 🙂

Hallo allemaal, we zijn bij de Azoren aangekomen!

We zijn gisteren al op excursie geweest naar één van de vulkanen op het eiland (met museum) en ’s middags kregen we tijd om de stad in te gaan. We hebben (veel) eten ingeslagen 🙂 We blijven hier nog een aantal dagen en we gaan nog wat vulkanen bezoeken ook op het eiland hiernaast. Daarna gaan we door naar Boulogne in Frankrijk!

De oceaanoversteek was superleuk! We hebben ook een aantal dagen flink wind gehad en het snelheidsrecord van dit jaar verbroken met bijna 12 knopen! Dus ik heb ook flink vaak mijn Nohaca zeilpak aangehad 🙂
Ik heb zo veel mogelijk geprobeerd te helpen met het zeilen en ik heb dus ook aardig wat zeilen gehesen, maar meestal hoeft er niets gedaan te worden, want we varen lang dezelfde koers, dus dan hoeft er niets aan de zeilen te gebeuren… Als er een zeil gehesen of gestreken moet worden neemt iemand de leiding (deckhand als het snel moet gebeuren en anders een trainee). Die verdeelt dan de mensen over de lijnen en vertelt wat ze ermee moeten doen (trekken of vieren). Als het dan tijd is, vertelt hij/zij ook wanneer we onze taak moeten gaan uitvoeren.

We hadden ook elke nacht 2 uur wacht, elke dag op een andere tijd (wat minder voor het slaapritme), dus ik ben de afgelopen dagen ook flink moe geweest 🙂 Meestal gebeurt er niet zoveel tijdens de wacht, maar soms heb je geluk en dan mag je meehelpen op het deck! Zoals een paar dagen geleden tijdens mijn wacht: er kwam een gek knipperend lampje voorbij drijven en we wisten niet wat het was. Iedereen werd ineens heel serieus en we kregen de opdracht om alle zeilen te strijken. Alle crew werd wakker gemaakt en kwam aan deck. Toen we alle zeilen gestreken hadden gingen we op de motor terugvaren naar de plek waar we het lampje voor het laatst gezien hadden. Wij (trainees die wacht hadden) werden naar binnen gestuurd want ze wisten niet wat het was… Het bleek gelukkig gewoon een boei te zijn! Wel gek dat ie ronddreef midden op de oceaan. We mochten weer naar buiten en we moesten alle zeilen weer hijsen! Toen was onze wacht ook alweer voorbij.

Nadat we vertrekken van de Azoren gaan we ook beginnen aan de Internshippies! We lopen dan bij 2/3 functies, 2 middagen stage om meer skills op dat gebied te krijgen en om te kijken wat we leuk vinden om te doen bij de scheepsovername! Mijn top 3 is denk ik:

  1. Deckhand
  2. Chief mate
  3. Bosun

We zouden gistermiddag de tijd krijgen om het in te vullen, maar ze waren vergeten de briefjes op te hangen, dus we krijgen vandaag nog wel ergens de tijd 🙂

Ik heb heel erg zin om de eilanden te verkennen, maar ik heb ook zin om aan de oversteek naar Frankrijk te beginnen en te zeilen!

Mikke

Reacties

Reacties