Iedereen roept dat ik te ambitieus ben!

IMG_5872

September 2016 kocht ik mijn droomschip. Ik schreef al een eerdere column dat menig botanisch tuin trots zou zijn op de mos aangroei op mijn pas gekochte Cheoy Lee 48. Ik dacht dat ik wist wat ik kocht en wilde er niet teveel voor betalen. Meer was ze gewoon niet waard. Na het maken van een degelijke begroting een potje erbovenop van 5.000,- voor onvoorziene kosten en gaan! Ik kan jullie vertellen dat dit potje inmiddels wel op is. Tegenvallers horen erbij maar het verliefd worden op een schip ook. Het is eigenlijk net als een relatie met een vrouw, je wil haar graag goed onderhouden en je gaat niet voor minder! Hoe zeggen de Engelsen het ook alweer? A beautiful lady, you don`t go for less?

Als je toch bezig bent, waarom dat ene paneeltje ook niet vervangen?

Dit is precies wat er op dit moment gaande is. Toch het dek eruit zagen en vervangen of denk je stiekem dat het wel met epoxy te injecteren is en het dat het dan ook goed komt? BAM die zaag erin, het drama en de kosten erna had ik niet verwacht. Dat het nu beter is dan het ooit is geweest, dat weet ik wel. Alle houten panelen vervangen die waterschade hadden. Goed plan! Maar als je toch bezig bent, waarom dat ene paneeltje ook niet vervangen? Gaan!

dek1

Tot nu toe nergens spijt van en sta elke dag met plezier op om mijn mooie dame weer vruchtbaar te maken. Tuurlijk zijn er ook wel wat mindere dagen maar ik besef mij maar al te goed dat ik het enorme geluk heb dat ik bijna elke dag hulp krijg. Deze fijne mensen motiveren mij enorm! Ik vind het zo bijzonder dat zoveel vrienden, familie en onbekenden mij zoveel steunen op alle vlakken. Ik weet dat het zeer ambitieus is om een schip van 15 meter binnen 8 maanden een volledige refit te geven en komende zomer de trossen los te gooien om mijn zeildromen met anderen te gaan delen. Zeildromen waarmaken, dat is waar ik voor leef. Mijn eigen bucket-list af en mensen mogen mee. Tuurlijk moet mijn lening afbetaald gaan worden maar dat zien we dan wel weer. Dromen naleven is heel mooi als het kan. Het fijne is wel dat al deze mensen die mij nu helpen ook mee zullen gaan zeilen. Met een zeer voldaan gevoel voor anker in Schotland aan een heerlijke Whisky kijkende naar een knal oranje zonsondergang is weer eens een andere setting.

Een nieuwe laag lak en dat motiveert enorm!

Ben ik te ambitieus? We zullen het zien, momenteel is mijn schip volledig gestript maar als de planning nog steeds klopt dan staat mijn dame op 15 april volledig in een nieuwe laag lak en dat motiveert enorm! Ik weet zeker een nieuwe laklaag zo`n enorme boost geeft om haar daarna weer verder op te bouwen zodat we eind juni de zeilen kunnen gaan hijsen van mijn eigen schip waarvan ik haar nog nooit met staande masten heb mogen zien! Ik kan niet wachten. www.zeildromen.nl

Florian Dirkse

romp

Reacties

Reacties