Reilen en zeilen met Nynke #7

Op 16 maart hadden we onze eerste echte excursie! Na de zelfstudie en happy hour gingen we in tenders richting het vaste land. De busreis duurde 45 min en was echt supermooi. Eerst reden we door de hoofdstad Kingstown waar allemaal marktjes waren. Onze gids vertelde ook over alles wat we tegenkwamen onderweg.

Uiteindelijk kwamen we aan bij het tropisch regenwoud. Hier gingen we 1,5 uur naar boven hiken zodat we eindigden bij een papagaaienspot om de Saint Vincent parrot te zien. Helaas was dit een beetje een anticlimax want we zagen er maar 2 voorbij vliegen vanaf een afstandje. Daarna gingen we weer naar beneden en kregen we allemaal een lekker koud drankje. De terugreis was ook weer supermooi door de zonsondergang. In de avond eventjes 2 minuten kunnen douchen wat ook wel weer fijn was na die hike.

Op 17 maart begonnen de Internships. Internship is een soort stage van 2 dagen die je bij functies aan boord kunt volgen. Je kon kiezen uit verschillende functies zoals kapitein, stuurman, deckhand, bootsman, engineer, kok, scheepsarts en interior.


Ik had me ingeschreven voor stuurman. Met 2 andere trainees gingen we beslissen hoe we weg gingen varen vanaf de baai richting Union Island. We hadden eerst de hele departement checklist afgerond en vervolgens ons hele plan in werking gezet. Maandag heb ik nog een middag Internship stuurman.

Vrijdag 18 maart was weer toetsdag. Ik had geen toets dus kon gewoon verder werken. In de middag hadden we een zwemactiviteit bedacht door een trainee. Het was eigenlijk een soort mini zwemles. Aan het einde gingen we in groepjes een act voor in het water bedenken. In de avond hadden we een casinoavond. De paaseitjes stonden voor 5 msk en de snoepjes voor 1 msk. In het begin kon je een lootje kopen voor de pot die 3x werd verloot. Ik had de meeste snoepjes al verloren dus ik kocht van mijn laatste paaseitje een lekker bakje chips en limonade bij de bar. Bij de laatste trekking won ik de pot maar toen waren helaas net alle snacks op, dus had ik de paaseitjes maar gewoon opgegeten-;)

Zaterdag was lazy day dus lekker uitgeslapen en in de ochtend lekker in het jibnet gelegen. Daarna ben ik in mast naar het hoogste puntje geklommen. Echt een supermooi uitzicht. In de middag gingen we aan land. We hadden allemaal bij een strandtentje een lekkere smoothie gedronken. In de avond hadden we zelfgemaakte kapsalon als avondeten.

Zondag begon weer met zelfstudie. In de middag gingen we een excursie doen. We gingen 1,5 uur lopen richting Ashton Lagoon. Eerst de hele berg opgelopen in de brandende zon en toen kwamen we eindelijk aan bij het mangrovebos. Het eindigde met een helderblauwe baai waar we mochten snorkelen. Heel veel visjes gezien en je kon alle wortels van de bomen onderwater zien. Op de terugweg kregen we een ijsje en na 30 min lopen kwamen we een aardige man tegen die ons in zijn truck naar de bovenkant van de berg wilde brengen. Iedereen ging in de achterbak zitten dus dat was erg krap. Wel weer een leuke ervaring. Morgen gaan we weer een paar dagen zeilen. Inmiddels zijn we ook alweer op de helft van de reis.

Groetjes, Nynke

Reacties

Reacties