Holland Ocean Racing #2

In deze blog de start van een nieuw jaar met grootse plannen, een uitdagend programma, nieuwe leden en een teambase 2.0.


Afgelopen maanden is er hard gewerkt en begin februari hebben wij tijdens de open dag met veel trots onze nieuwe teambase in gebruik mogen nemen tijdens de kick-off van 2022. Deze teambase bevindt zich in Breskens. Hier hebben wij een ruime opslag voor alle onderdelen, een grote werkbank voor allerlei klussen en de ruimte voor teambijeenkomsten. Hier zijn wij vooral in de winter en het vroege voorjaar te vinden, in de rest van het seizoen is vooral Scheveningen de uitvalsbasis.

Teamleden, staf, familie, vrienden, onze sponsoren, gasten en ander geïnteresseerde waren welkom tijdens de kick-off om te toosten op de successen van 2021 en de start van het nieuwe seizoen. Na een rondleiding door onze nieuwe teambase en een korte geschiedenisles over Holland Ocean Racing en onze dame de Boudragon hebben wij het programma voor 2022 besproken. Een uitdagend programma met veel mijlen op zee, ruimte om te groeien als semiprofessionele zeiler en mooie reizen naar o.a. Engeland, Zweden, Polen en Finland.

De weekenden in de maand april zullen staan in het teken van de laatste voorbereidingen voor het zeilseizoen met onder andere het inventariseren van alle zeilen en de zeiltrim. Het terugplaatsen van de mast, onderhoud aan alle lieren, motor onderhoud, uitzoeken en aanvullen van al het gereedschap en de Boudragon van de kant weer het water in. Daarnaast natuurlijk ook het vergroten van onze kennis over alles wat er komt kijken bij het zeilen. Daarom organiseren wij elk klusweekeind ook een moment voor een stuk theorie over onder andere zeiltrim, meteorologie, strategie en tactiek tijdens wedstrijden en over hoe je nou eigenlijk een schip goed onderhoud.

Het laatste weekeind van april gaat het vaarseizoen van start en is de eerste zeildag van 2022. Een moment waar wij heel erg naar uitkijken.

Jorg van der Lely en Marleen Zondervan

Reacties

Reacties