Sec Hayai na tweede etappe Globe 40: ‘Als het moet gaan we zo door’

De Sec Hayai met Frans Budel en Ysbrand Endt aan boord zijn als tweede gefinished in de tweede etappe van de Globe 40. Over de ruim 7200 mijl van Kaap Verden naar Mauritius deden zij iets meer dan 36 dagen, de langste etappe van deze rond de wereldwedstrijd. Vlak na aankomst sprak Zeilhelden met Ysbrand Endt over hoe zij deze etappe hebben beleefd.

“We gingen voor de winst, maar wisten dat het moeilijk zou zijn, want we hebben de oudste boot van de vloot. Het upgraden van de boot heeft er wel voor gezorgd dat we ook met jongere, snelle boten mee kunnen komen. En onze kracht zit er ook in dat we het ook op langere termijn volhouden.”

Vanaf 2016 varen we al samen, al die uren betalen zich nu ook uit. We weten van elkaar hoe ver we kunnen gaan. We kennen elkaars grenzen.

“We zijn opgelucht dat we deze etappe zo goed hebben gevaren. Niet alleen het resultaat, maar ook de staat van de boot. Als het moet zouden we in een paar dagen weer verder kunnen en zijn geen essentiële dingen stuk gegaan. Wat dat betreft heeft de gedegen voorbereiding en de upgrading van het schip, zich goed uitbetaald.”

“Maandag komt de walcrew, nu eerst maar goed eten, vers fruit, goed vlees en dan morgen er weer vol tegenaan zodat we volgende week ook even tijd hebben om niet bij de boot door te brengen 😉”

Reacties

Reacties