Rees-update van Team Zeilers

tz

Vandaag, vrijdag 7 april, helaas alweer het laatste zeilrak van de 29e editie van de Race of the Classics (ROTC aka Rees). We zijn vanochtend om 09.00u vertrokken vanuit Scheveningen, waarna we om 11.30 zijn gestart. Samen met alle Team Zeilers leden en de gehele bemanning stonden we op het dek om de startlijn over te gaan en de zeilen te hijsen, te trimmen en te brassen. Vandaag stond Team Zeilers in het thema van teamwork.

précies op de toeter van startschip de Avatar gingen we de startlijn over!

Al wachtend op het startschot van de organisatie, lagen we heel erg dicht bij alle andere deelnemende schepen van de Rees. Dit zorgde voor een onwijs leuke spanning en sensatie aan boord. Het was een heerlijk windje, een fantastisch zonnetje en iedereen was aan dek. Het mooiste moment van dit laatste rak was de start. Via de marifoon hoorden we de minutenseinen aftikken in de stuurhut en précies op de toeter van startschip de Avatar gingen we de startlijn over! Perfect! Uiteraard door onze vaardige Kapitein Mario.

Na een paar uur varen met een snelheid van ongeveer vijf-zes knopen, kwam de kust in zicht. Zodra Noordwijk aan de kust in zicht was bereikten we de finish. Enige tijd later zagen we al de hoogovens van IJmuiden en was het een gezellige boel in de sluis met alle Rees schepen. Nu zijn we aangemeerd in Beverwijk en varen we morgenochtend weer verder richting Amsterdam om deze mooie week af te sluiten met de Portside Party in de Escape. Het was een week die de boeken in kan als wéér een fantastische editie van Team Zeilers en een fantastische 29e editie van de Race of the Classics.

Team Zeilers, Beverwijk, 7 april

 

Reacties

Reacties