Team Heiner Talents #25

Roy Heiner:’Jullie varen niet als team

December, de laatste maand van het jaar. Deze maand hebben we de laatste IJspegel gevaren met Roy aan boord. Roy was benieuwd naar hoe wij in een wedstrijdsituatie varen. Het was de eerste keer dat hij mee was tijdens een wedstrijd. De eerste wedstrijd werd gebruikt als nulmeting. Het eerste wat Roy opviel was dat we niet als team voeren, we waren te veel gefocust op onze eigen taak. Roy stelde voor om vooral meer input geven over de wind; waar de vlagen waren, hoe de wind draait, of we in een header of een lift zaten, en om daarnaast input geven over de boatspeed; wat is onze target en waar zitten we ten opzichte daarvan. Dit zijn we actief gaan aanpakken. Dit zorgde voor veel meer input om de boot te varen maar ook meer chaos. Gelukkig was in de derde wedstrijd de balans al beter want we hielpen elkaar zonder al te veel ruis te veroorzaken. We zijn er echter nog niet en dit wordt een groot punt waar we komend jaar op gaan trainen.

Met de laatste wedstrijd achter de rug, gaan we op weg terug naar onze thuisbasis in Lelystad om onderhoud te doen aan de MaxFun. De kluslijst is redelijk lang geworden en om komend seizoen weer alles te kunnen geven moet alles tiptop in orde zijn. De delivery hebben we in twee etappes gedaan. De eerste leg was van Scheveningen naar Amsterdam. Op zee konden we mooi met de spi en stroom mee racen naar IJmuiden. De tweede etappe ging van Amsterdam naar Lelystad. Het was gevoelstemperatuur -10! en er stond een echte wintertocht op ons te wachten. Het IJs doorbreken in de oranjesluis, het water bevroor op het dek, en de ijspegels hingen aan de boegspriet.

Gelukkig werden we warm ontvangen met thee en pizza. Volgend jaar wordt ons laatste jaar bij Team Heiner en moeten we laten zien wat we hebben geleerd. Er staan een paar grote evenementen op het programma met als hoogtepunt het wereldkampioenschap ORC in Kiel. Er is nog veel te doen om ons en de boot te optimaliseren zodat we tot een goed resultaat kunnen komen. Voor nu wensen we iedereen Fijne Feestdagen. En we zien jullie volgend jaar!

Lies de Rouw en Thijs Veltman 

Reacties

Reacties