‘Het geeft mij de kans om iets terug te doen’


Roy Heiner ziet het als zijn plicht om zijn ervaring en talent door te geven aan de volgende generatie. Dat deed hij al jaren met de Team Heiner Pups op het nationale en internationale zeilpodium.

Eind vorig jaar werd het tijd voor de volgende stap. De tot Team Heiner Talents omgedoopte Pups zullen in 2020, als jongste team ooit, meedoen met de Volvo Ocean Race. Voor Roy is dit een logisch gevolg van de twee-boten campagne van ABNAmro (2005/06) waaraan een team jonge zeilers meedeed op de tweede boot. Toen bestond maar een beperkt gedeelte van het team uit Nederlanders. De Team Heiner Talents campagne moet ervoor zorgen dat de meeste posities door eigen kweek ingevuld worden. Roy geeft geen garanties aan de huidige Talents: “het is een opleiding en in drie jaar kan er veel veranderen, maar het is 100 procent de bedoeling om alle functies uit de Talents te halen.”

(Video NKN Media)

Reacties

Reacties