Karma-blog: Servicebeurtje voor ’t vlot

Werner Toonk is IT-projectmanager en zeiler. Na een barre tocht door de Zuidelijke Oceaan meerde hij zijn stalen tweemaster in 2018 aan in Nieuw Zeeland. Terug in Nederland publiceerde hij het boek Karma van Staal over zijn 200 dagen durende reis met verschillende opstappers. Dit jaar pakt hij de draad weer op en zeilt verder naar Kaap Hoorn. Via z’n blog op karmavanstaal.nl houdt hij ons op de hoogte.

Reddingsvlot

Thu 02 Nov 2023 08:44(CET)

Dat ene ding wat je nooit nodig hoopt te hebben, maar wel aan boord wilt. Vandaag naar Auckland gebracht voor een service beurt. Vierkant is ‘ie. Handig om die van mezelf eens opgeblazen te zien.

Fri 03 Nov 2023 10:40 (CET)

Karma van Staal deel 2

Boekje met motto

Of ik een nieuw boek ga schrijven? Dat vroegen flink wat mensen. Lekker je verhalen lezen! Ik zit hier nu in m’n werkplaats die ooit weer een boot gaat worden. Bruce zingt zachtjes. Sick of sittin’ round here tryin’ to write this book. I need a love reaction. Come on baby, gimme just one look. 

Het duurt even voordat ik in de flow ben. Voor alles, voor het klussen, het schrijven en het zijn. You can’t start a fire, without a spark. Die spark is altijd ver te zoeken na 36 uur vliegen, en een lange busreis. 
Wat helpt is 11 uur slapen. Gisteren om 5 uur op, en op en neer naar Auckland om m’n reddingsvlot weg te brengen en een nieuwe rubberboot te kopen. Toch even 360 km, daarna klussen, nog een pubquiz en doodop in slaap gevallen. Vandaag veel geschuurd, gedoucht en geverfd. 

Hakuna Matata. Dat is m’n motto voor de komende weken.

Het komt allemaal goed. Hakuna Matata! It means no worries for he rest of your day. Dat staat in een prachtig met leer omkleed boekje dat ik kreeg van vrienden voor vertrek. Ik koester het. Hakuna Matata. Dat is m’n motto voor de komende weken. De spark komt eraan, het nieuwe boek vast ook. 
Mocht je nu niet kunnen wachten, lees dan alvast ‘Los van alles’, van Mariska Woertman. Het ligt bij je lokale boekhandel sinds vandaag. Ik hoop dat Oscar voor mij een hardcopy meeneemt.

Fri 03 Nov 2023 21:01 (CET)

Preparing for a new day

Breakfast

Started the day with a nice latte at the Kafé. There’s only one Kafé with a ‘K’ in New Zealand, and fortunately it’s next to the Riverside Drive Marina where Karma is moored safely. 

Slowly progressing with the work that needs to be done to prepare her for a new adventure. Well, the adventure itself already started when I left Amsterdam one week ago. Precisely 4 more weeks to go. 
I planned to leave port on December 1st, but that will be a day later I reckon. December 1st turns out to be a Friday. Never leave port on Friday, is the saying. Google just learned me why: ‘Some superstitious seafarers avoid sailing on certain days to protect against bad luck. Friday has historically been considered a bad day for setting sail because it is the day that Jesus Christ was crucified.

Werner Toonk

Reacties

Reacties