Van windstil naar Windkracht 8: Met de Eendracht van Aberdeen naar Rotterdam

Afgelopen maand ben ik met de Eendracht van Aberdeen naar Rotterdam gezeild. Dit was de eerste keer dat ik op zee ging zeilen en het was dus ook heel anders dan mijn eerdere zeilervaringen.

Het was een hele avontuurlijke reis, zo was het het ene moment windstil en het andere moment hadden we windkracht 8. Alhoewel het schip deze grote windvlagen wel aankan werd er toch de beslissing genomen om te gaan reven aangezien het geen prettige reis zou zijn onder vol tuig, we hebben toen gezeild met alleen de buiten kluiver en de bezaan met twee reven erin.

Op momenten als die was het heel fijn dat ik een goed zeilpak had want het water sloeg over de boeg heen. Wanneer ik wacht had en naar buiten moest trok ik mijn Helly Hansen coastal zeiljack aan en de hoge coastal zeilbroek. Door de rubberen seals in de armen kwam er ook geen overslaand water binnen. Daardoor bleef ik lekker droog en warm. Minpuntje is een van de klittenbandsluitingen van de borstzak van het jack. Die ging naar een paar dagen al los. Geen groot probleem, wel jammer.

De laarzen van Orca Bay waren perfect om meteen als ik wakker werd aan te trekken en die heb ik bijna iedere wacht wel aangehad. Makkelijk en lekker warm.

Old school versus new fashion (vrnl)

De crew was heel vriendelijk en beantwoordde graag mijn vragen waardoor ik veel heb geleerd in de korte tijd dat ik mee was, hierdoor is mijn enthousiasme voor zeilen ook alleen maar gegroeid en heb ik daarom eind deze maand weer een paar dagen zeilen in Friesland ingepland. Waar mijn zeilpak waarschijnlijk goed van pas gaan komen. En de laarzen van Orca Bay heb ik in het Nederlandse weer goed kunnen gebruiken. Ik zal daarover op Instagram van Zeilhelden posten.

Wester Bänffer a/b De Eendracht

volgend jaar weer?

Reacties

Reacties