De zomer is bijna voorbij, maar ROST 3 nog niet

De colleges zijn begonnen en de meeste wedstrijden op de planning zijn alweer achter de rug. Maar de nieuwe lichting van ROST heeft nog geen genoeg gehad van het water en de wedstrijden.

Deze zomer hebben we naast races in Nederland ook de competitie op gezocht in het zeilwalhalla in Engeland – op het pittoreske eilandje onder de Engelse zuidkust; Cowes. Verschillende evenementen hebben we onze koppen laten zien, IRC Nationals, de Rolex Fastnet Race en Cowes Week. Hier hebben we kunnen laten zien dat wij niet zomaar een studenten team op een te mooie boot zijn, maar konden we bewijzen dat wij zeker de potentie hebben om tussen de grote boten te kunnen varen.

Terug in Nederland hebben we nog een spectaculair weekend gehad tijdens Breskens Sailing Weekend, het Nederlandse kampioenschap. Hier hadden we onze zinnen gezet op die felbegeerde eerste plek in de IRC-klasse. Zeker na al een heel seizoen samen op de boot te hebben gezeten konden we steeds beter op elkaar en de boot vertrouwen. Iedereen is over de loop van het seizoen steeds comfortabeler en beter geworden op zijn of haar positie. Dit zagen we hier ook terug in de resultaten. Na een ontzettend spannende laatste dag kregen we de uitslagen door die ons vertelde dat we de eerste plek hadden behouden in zowel de IRC 1, als de IRC Overall. Enthousiast en trotst voeren we de boot de dag daarop naar Rotterdam, waar het weekend daarop de Wereldhavendagen plaats vonden.

We lagen prachtig centraal in de Veerhaven en bij de Maas. Hier hebben we demonstraties gevaren onder de Erasmusbrug om mensen onze kunstjes op het water van dicht bij te laten beleven, en kregen enthousiastelingen en kinderen de kans een kijkje aan boord te nemen van de Van Uden.

Nu bereiden we ons voor op het (voorlopige) laatste evenement: de Antwerpen Race eind oktober. We geven de boot weer wat liefde en zullen haar weer optimaliseren om ook daar ons van onze beste kant te laten zien.

Saar van Bemmel, Rotterdam Offshore Sailing Team

Reacties

Reacties