Kings blog: Gestart en focus op winnen!

IMG_3064

Update King’s Legend 8 uur en 45 minuten na de start: SPEED 9.9 kt HEADING 167 DTG 551 nm DTL 69 nm Line Honours 68 van de 108 deelnemers! !! 

Als Gijs van Liebergen van tevoren had geweten hoeveel werk het was, om te kunnen starten voor deze race, had hij het niet gedaan. Het is een categorie 1 race, wat inhoud dat de zee en het weer ieder moment in stormachtig kan veranderen. De veiligheidseisen waar het schip aan moest voldoen waren extreem hoog.
Na 3 maanden werk is het gelukt, de Swan 65 komt door al de keuringen heen.
Na slechts een week trainen, om op elkaar ingespeeld te raken, is de King’s Legend en haar bemanning gestart. Er zal nu nog maar een focus zijn, en dat is winnen.

Update: De Supermaxi Wild Oats is uitgevallen in verband met een gescheurd grootzeil. Ook de ARK323 waar Ysbrand Endt op zeilt, heeft de race op moeten geven. De Ragamuffin is met volle vaart in het schip gedoken met ernstige schade tot gevolg.
Comanche welke op kop lag heeft zojuist haar roer gebroken.
@SaskiaPoelman

Reacties

Reacties

Geef een antwoord