King’s Legend: enige Nederlandse deelnemer aan de Sydney to Hobart Race

Femke en Gijs tijdens hun oversteek van de Pacific.

De oplettende kijker heeft het schip misschien al voorbij zien komen op tv. De King’s Legend van Femke Lobach en Gijs van Liebergen, ze haalde Floortje Dessing op uit het einde van de wereld, in de aflevering Palmerstoneiland.

Met de bijna 20 meter lange Swan 65, zeilen Femke en Gijs de wereld rond. Hun reis bestaat niet alleen uit cruisen, maar ook uit serieus wedstrijdzeilen.
Het door Sparkman en Stephens in 1975 ontworpen zeiljacht heeft zich hierin al bewezen. Tijdens de Whitbread Round the World Race in 1977, eindigt ze op een tweede plaats achter Conny van Rietschoten met de Flyer.
Gijs is een zeiler in hart en nieren, op 14 jarige leeftijd zeilde hij al naar Engeland. En nu vaart hij als schipper van de King’s Legend de Sydney to Hobart Race met een 13 koppige bemanning, waaronder verschillende Nederlanders.
De race start in Sydney, gaat over de Tasmanzee om na 630 nautische mijlen te eindigen in Hobart op het eiland Tasmanië. Het wordt morgen een pittige start voor de 108 deelnemende schepen, gezien de weersvoorspellingen. Zoals het er nu uitziet NNE 25 tot 30 knopen, draaiend naar SW 30 tot 40 knopen met zware regenval en onweer. De wind pal op de neus. Het wordt dus een typische Sydney to Hobart Race, veel wind en een onstuimige zee.

De start is voor de nachtbraker online te bekijken op 26 december, 03.00 uur Nederlandse tijd op de Rolex Sydney Hobart Yacht Race website of Yahoo sport.

Wij zullen dit prachtige schip en haar bemanning blijven volgen in deze wedstrijd en toekomstige avonturen. Zeilhelden wenst de King’s Legend en haar bemanning succes en een behouden vaart.
@SaskiaPoelman

Reacties

Reacties

Geef een antwoord