Haagse modellen: Vincent Haag, Wilhelminastraat 89, Den Haag

Copyright: Denicolai & Provoost, West Den Haag / foto: Jhoeko

Rond z’n veertiende kreeg Vincent Haag deze zeilboot van zijn moeder. Hij heeft er nooit mee gevaren. Jaren later vroeg zijn vader hem om zijn spullen te komen halen. Uiteindelijk belandde het schip op de vensterbank van zijn woonkamer. De eigenaar bezit nog een ander schip dat hem eigenlijk veel dierbaarder is. Een vaartuig dat hij ooit samen met zijn grootvader bouwde en dat opgeborgen blijft in een kartonnen doos. De vensterbank is een toonruimte tussen gordijn en glas, waar de grens tussen het intieme en het openbare moeilijk te vatten is. In hoeverre zegt, wat daar getoond wordt, iets over het leven binnen en in welke mate is dat van enig belang voor de samenleving buiten?
Voorafgaand aan de VOR-stopover in Scheveningen toont Zeilhelden dagelijks een selectie uit modelschepen in Den Haag, tentoongesteld op vensterbanken, zichtbaar vanaf de straat.

Reacties

Reacties

Geef een reactie