Toch niet naar de Shetlands, maar wel zeilen naar Rotterdam

Een week zeilen op de Eendracht, wie wil dat nou niet? Nou ik zeker wel. Het wordt mijn eerste keer op zo’n groot schip. De Eendracht is bijna 60 meter lang, heeft drie masten en bij vol tuig meer dan 1000m2 zeil. Daarmee is zij een van de grootste zeegaande zeilschepen van de Benelux. Ik mag mee, van de Shetlands naar Rotterdam en onderweg test ik de zeillaarzen van Orca Bay en een zeiljack en broek van Helly Hansen. Onderweg heb ik geen bereik met de wal, want we komen een week lang niet aan land.

Dit is de kat van de buren, die mocht niet mee.

Het werd meteen al een avontuur want ik zou vliegen van Amsterdam naar Aberdeen en met een aparte vlucht naar de Shetlands. Nou dat werd ‘m dus niet. Toen ik in Aberdeen op de vlucht stond te wachten werd ik gebeld door de crew van de Eendracht dat ik die vlucht niet moest nemen omdat de vliegtuigen uit Aberdeen drie rondjes boven het vliegveld cirkelden en dan weer terugvlogen naar Aberdeen.

Tsja wat nu. Stond ik op een vliegveld met mijn koffer vol zeilkleren, maar zou ik ooit nog op de Eendracht komen?

Gelukkig belde de bemanning van de Eendracht weer dat ze ons in Aberdeen zouden ophalen. Ik moest wel een overnachting maken in deze Schotse stad, ook wel bekend als de Oil Capital of Europe. Zo’n 24 uur later kwam de Eendracht aan en kon eindelijk mijn reis beginnen. over een week stap ik aan land in Rotterdam. Alhoewel. Met zeilen is het enige dat zeker is, dat niets zeker is 🙂

Wester Bänffer

(hieronder vast wat foto’s van de zeilspullen die ik meeneem naar de Eendracht en die ik ga testen)

Reacties

Reacties