Ruurd Kleuver overleden

Ruurd Kleuver was een markante man die zijn eigen koers voer.

Op 26 mei is plotseling Ruurd Kleuver overleden. Hij werd 59 jaar. Ruurd kocht in de jaren 90 in Muiden de Waerdt van Catwijk en later kocht hij de klipper Anna van Rooie Gerrit. Hij bouwde dat schip om tot dagtochtenschip en heeft daar jaren op gevaren. Nadat hij het verkocht had nam hij het beroemde Café Ome Ko over, en later het restaurant Graaf Floris V, beide aan de sluis in Muiden. Ome Ko stootte hij later weer af. Met een aantal anderen kocht hij een paar jaar geleden de klipper Anna terug en gaf het schip een complete refit, “omdat het schip dat verdiende”.

Ruurd Kleuver was een markante man die zijn eigen koers voer.

Er is gelegenheid om afscheid te nemen op maandag 5 juni van 18:30 uur tot 20:30 uur in Graaf Floris V van Muiden, op de Herengracht 72. Op dinsdag 6 juni zal de uitgeleide plaats vinden en wordt Ruurd een laatste keer over de grote Zeesluis van Muiden gereden. Een ieder is welkom een erehaag te vormen om 9:15 uur op de sluis en brug.
De crematie zal in besloten kring op 6 juni plaats vinden.

(met dank aan Wouter van Dusseldorp van Zeepost)

Reacties

Reacties