Voorbereidingen leg 7, GLOBE 40

De stopover in Recife met een pittige reparatie voor Ysbrand Endt en Frans Budel aan het bakboord roer dat behoorlijk beschadigd raakte tijdens leg 6 en aan de onderste roer lager die geëxplodeerd was.

Blije gezichten. En terecht! Ondanks de schade wisten Ysbrand en Frans een tweede plek te veroveren in leg 6.

Ysbrand Endt en Frans Budel wisten vervolgens wel een machtige winst te behalen tijdens de im-port race in Recife aan boord Sec Hayai. Dit bracht ze op een fantastische plek in het klassement.

Vandaag de start van leg 7 met de finish in Grenada (Carieb). Christa ten Brinke geeft ons net voor de start een update: het wordt een leg met 70% straight downwind & 30% reaching en zo’n 11 kn. Het is bewolkt en er zijn squalls ontstaan. Een squall is eigenlijk niets meer dan een bui die ontstaat boven de oceaan. In het orkaanseizoen zijn dit de buien die zich tot orkaan ontwikkelen. Er kan behoorlijk wat wind en regen in zo’n bui ziten en dat kan beste gevaarlijk zijn. Het is zaak zo’n squall tijdig te herkennen zodat je je zeilvoering hierop kunt aanpassen.

Na zo’n tien dagen onderweg te zijn zal de finish worden bereikt. Een ideale positie voor Sec Hayai die na winst tijdens de im-port race het klassement leidt. Dat het een pittige leg wordt is duidelijk: de pit-stop is te kort geweest voor Ysbrand en Frans om genoeg bij te tanken zowel fysiek als mentaal. De furling sails {A3, J1 en J2) zijn gehesen en de kop zit op het grootzeil én: de spanning stijgt….

Volg live via de tracker deze start en leg om 19:00 (CET) Recife- Grenada (Carieb) 2100M. Succes weer mannen, kom veilig en liefst dit keer zonder schade aan in Grenada!

https://www.globe40.com/en/map-tracker/

Reacties

Reacties