‘Het leven aan boord is intens, slapen is moeilijk, maar het is prachtig!’

Update van Rosalin Kuiper vanaf Team Malizia. “Het is echt knallen hier, we gaan heel hard en zijn bezig Biotherm in te halen. Het leven aan boord is lastig, slapen is moeilijk en ik ben een beetje zeeziek, maar het is kippenvel, prachtig!

©Yann Riou – polaRSE / Malizia

We zijn Biotherm voorlangs gekruist een half uur geleden! 10 dagen geleden lagen we 200 mijl achter. Momenteel is het leven aan boord zeer intens. Je wordt door de boot geslingerd door de motie en uit je bunk getrild. Ik heb de afgelopen 30h, ongeveer 3uur geslapen. Het tactische spel wat we nu spelen en het uiterste van de boot en van onzelf vragen geeft me kippenvel. Dit is wat een diepe emotie bij me los maakt, een overleef instinkt en het gevoel van leven tot de max!

De komende uren besluiten we of we een zuidelijke route varen (meer mijlen, met meer wind) daarnaast ook meer risico doordat de boot en de bemanning wordt bloot gesteld aan extreme omstandigheden in de Zuidelijke Oceaan of we varen meer oostelijk, kortere afstand en minder wind. De komende dagen worden spannend! Blijf de tracker volgen.

Cheers vanuit de zuidelijke Atlantische oceaan! ETA 12 in Kaapstad.

Rosalin

Reacties

Reacties