Gerwin Jansen

Gerwin Jansen (1982) van The Austrian Ocean Racing Project is nieuwkomer in The Ocean Race, maar zeker niet in het oceaanracen. Zo zeilde hij vijf keer de Sydney Hobart Race, vier keer de Malta Middle Sea Race en twee keer de Fastnet Race.

Gerwin heeft al een hele zeilcarrière erop zitten buiten The Ocean Race. In 2017 veroverde hij de wereldtitel in de ORCi. Ook in de open boten was Gerwin succesvol. Hij werd meerdere malen Nederlands kampioen in diverse klassen en bij het WK Melges 24 in 2014 won hij brons.

Daarnaast is Gerwin eigenaar van One Sails, zeilmakerij in Lelystad.

The Ocean Race zeilt hij in de rol van schipper op Austrian Ocean Racing/Team Genova. Tot half december was onduidelijk of ze mee konden doen aan de Sprint Cup van de Ocean Race. Op 18 december kregen ze groen licht en vanaf dat moment is er dag en nacht gewerkt door de crew om de boot klaar te krijgen.

Officieel kwam Austrian Ocean Racing/Team Genova 1 dag te laat binnen om mee te doen aan de wedstrijd, maar ze kregen dispensatie van de organisatie. Zij zijn de zesde V65 die de Sprint Cup vaart.

Komende weken verschijnt er een mini-biografie op Zeilhelden over een Nederlandse of Vlaamse zeiler m/v die de Ocean Race of the Sprint Cup vaart. Als je denkt dat je naam hebt die in deze galerij niet mag ontbreken stuur dan een mailtje naar redactie@zeilhelden.nl

Reacties

Reacties