Laura van Veen

Laura (1994) is opgegroeid met het zeilen in zwaardboten. Vanaf haar 6e vaart ze in de Optimist en vanuit daar is ze doorgegroeid naar de Laser Radiaal. In haar jeugd heeft zij veel wedstrijden gezeild en voor het Nederlands team met de laser radiaal gevaren. In haar studententijd kwam ze in aanraking met het grote boot zeilen en toen is de ambitie ontstaan om oceaanwedstrijden te zeilen.

In haar studententijd heeft ze zich aangesloten bij ROST, waar ze 3 jaar heeft meegezeild. Toen ze van ROST af kwam, is ze in aanraking gekomen met het team van de voormalige Brunel boot (Childhood op dat moment). Ze daarna doorgegroeid naar een vaste positie in het team. Tussendoor heeft Laura nog verschillende RORC wedstrijden in Engeland gevaren en ook een matchrace event op een M32.

Laura van Veen over haar aller-aller-eerste zeemijlen: “Dat was op de Brunel. Ik denk in 2014 of 15. Een aantal jeugdzeilers kregen de kans om een delivery van Lissabon naar Gran Canaria te varen. Dat waren mijn eerste echte zeemijlen.”

Vlak voor de start van de Sprint Race vroegen we aan Laura of er nog iets ontbrak in Team JaJo, Laura van Veen (pit) grapt: “De Juice, de roddels. Nee hoor we hebben iedereen aan boord die we willen hebben. Het is een topteam!”

Komende weken verschijnt er een mini-biografie op Zeilhelden over een Nederlandse of Vlaamse zeiler m/v die de Ocean Race of the Sprint Cup vaart. Als je denkt dat je naam hebt die in deze galerij niet mag ontbreken stuur dan een mailtje naar redactie@zeilhelden.nl

Reacties

Reacties