Nynke en Agnès: De oversteek

Later gedurende de oversteek dachten al onze ouders dat de scheepsovername al was begonnen, maar we voeren rondjes om een schildpad, die een net om zijn poot had, te redden. Dit was een heel gaaf avontuur en het is uiteindelijk gelukt! Het leek net een man over boord manoeuvre. Best heftig om te zien, want normaal zie je het alleen op filmpjes.

Afgelopen periode hebben we vooral oceaan als uitzicht gehad. Het begon met het vertrek uit Tenerife, we wisten op dit moment nog niet of we naar Dominica zouden gaan of naar Kaapverdië. Later werd het duidelijk dat we naar Dominica zouden gaan met het vooruitzicht om drie weken op de oceaan te zitten.

Tijdens de eerste paar dagen zagen we veel dolfijnen en voor het eerst vliegende vissen. We hebben een van de vliegende vissen die aan boord was gesprongen ontleed. Ook hebben we de eerste vis gevangen en gegeten. Wij vonden dit een joekel, maar de kapitein zij dat dit niks was vergeleken met wat ons nog te wachten staat. Later zagen we ook nog een paar walvissen, die heel mooi water omhoog spoten en vlakbij de boot lagen!


We hebben daarnaast ook Sinterklaas gevierd aan boord, iedereen had zijn schoen gezet met een tekening erin. De meesten hadden de volgende dag een chocoladeletter in hun schoenen. Ook hadden we een gedicht gemaakt voor de parallelwacht en cadeaus gekocht.
Later gedurende de oversteek dachten al onze ouders dat de scheepsovername al was begonnen, maar we voeren rondjes om een schildpad, die een net om zijn poot had, te redden. Dit was een heel gaaf avontuur en het is uiteindelijk gelukt! Het leek net een man over boord manoeuvre. Best heftig om te zien, want normaal zie je het alleen op filmpjes.

Tijdens de schooldagen hadden we een paar keer sailtraining gekregen van Sam, de kapitein. Dit vonden wij heel interessant. We hebben het gehad over de machinekamer, variatie, deviatie, koersen, drukgebieden en EHBO. We hebben de brancard uitgetest en nog meer dingen om mensen te redden. Ook keken we naar het weer en de voorspellingen, zo zagen we dat er een windstilte aankwam. De voorspellingen veranderden elke dag dus het was niet helemaal zeker. Dit werd later ook duidelijk toen een kleine depressie opeens heel groot werd en onze kant op kwam. Het bleek een subtropische storm te zijn, heel raar voor deze periode van het jaar. Sam had besloten om een stukje terug te varen, zodat de we de storm zouden omzeilen. Hierdoor duurde de oversteek wel een weekje langer, maar dat vonden wij helemaal niet erg want de oversteek was geweldig! Door de storm was er best hoge deining en daardoor hadden we een douche- en wasstop. Dit betekende ook dat het iets langer duurde voordat de scheepsovername begon.

We hebben in de week voor de scheepsovername ook het apparaat uitgeprobeerd dat een van de docenten mee heeft genomen voor een project om plastic uit de oceaan te krijgen. Je hangt het apparaat aan de buitenkant van de boot en dat filtert het microplastic eruit. We hadden heel veel zeewier gevangen en het apparaat zonk bijna, maar we hebben er wel wat plastic uit gehaald! Ook hebben we in deze week een SaS-record verbroken, we hebben namelijk de grootste vis gevangen!

Uiteindelijk heeft Nynke voor de scheepsovername gesolliciteerd voor hotelmanager, dit houdt in dat zij en haar twee collega’s ervoor zorgen dat het schip bij aankomst op Dominica helemaal schoon is. Dit is een van de belangrijkste taken aan boord, en ze heeft dit heel goed gedaan xx Agnès.
Agnès heeft gesolliciteerd voor stuurman, wat al helemaal een grote verantwoordelijk is. Maar ze heeft het super goed gedaan en heeft heel erg genoten xx Nyn

De scheepsovername eindigde na de aankomst in de baai bij Portsmouth in Dominica. Het was een heel avontuur en we hebben veel geleerd.

Nynke en Agnès

Reacties

Reacties