Mandy Mulder 1987

Mandy begint op achtjarige leeftijd in de Optimist. In 2000 heeft ze haar internationale debuut op het EK in Riva del Garda. Op vijftienjarige leeftijd volgt de overstap naar de laser.

In de Laser 4.7 werd Mandy 3e op het Jeugd WK en in de Laser Radiaal 2e op het Jeugd EK. In 2005 wordt ze gevraagd voor de Yngling Kernploeg. Mandy droomt er al jaren van om in een team te varen, ze grijpt deze kans met beide handen aan. Vlak na haar eindexamen maakt Mandy de keuze om fulltime te gaan zeilen.

In de Yngling behaalt ze onder andere twee maal een zilveren plak op het EK en met teamgenoten Merel Witteveen en Annemieke Bes behaalt ze in 2008 zilver op de Olympische Spelen in Qindao, China. Eind 2009 is Mandy gaan Matchracen en in 2012 vormt ze samen met Merel Witteveen en Annemiek Bekkering het matchraceteam van de Delta Lloyd Kernploeg. Ze weten zich echter niet te kwalificeren voor de spelen.

In 2013 vaart ze met Thijs Visser op de Nacra-17 en wint de World Cup in Palma de Mallorca. Vervolgens vormt ze een duo met Coen de Koning en wordt Europees Kampioen en wint brons op het WK. Op de Olympische Spelen van Rio eindigen ze als 14e.

Samen met Anneloes van Veen doet ze een poging om in de 470-klasse te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. Door COVID-19 worden die uitgesteld tot 2021. Helaas weten ze zich niet te plaatsen voor de spelen.

Mandy Mulder heeft psychologie gestudeerd en heeft een praktijk voor coaching en training.

Wekelijks verschijnt er een mini-biografie op Zeilhelden over een Nederlandse of Vlaamse zeiler m/v die iets bijzonders heeft gepresteerd. Als je denkt dat je naam hebt die in deze galerij niet mag ontbreken stuur dan een mailtje naar redactie@zeilhelden.nl

Reacties

Reacties