Hans Horrevoets 1974 – 2006

Wilde maar 1 ding: zeilen, zeilen, zeilen en het liefst zo hard mogelijk. Zijn thuishaven Drimmelen, naast de Biesbos was zijn tweede huis.

Foto Jon Nash

Hans was 12 toen hij voor het eerst deelnam aan de Colin Archer Memorial Race. Daarna droomde hij ervan om de wereld rond te zeilen, in 1997 kwam zijn droom uit. Als jongste deelnemer zeilt hij de Whitbread Round the World Race, editie ’97-’98 op de Brunel Sunergy.       

Oceaanzeilen was zijn passie, wanneer hij niet op zee zat begeleidde hij teams. Hans heeft onnoemelijk veel jongeren het plezier van zeilen en in het bijzonder zeezeilen bijgebracht. Zo ook het Team van ABN-AMRO two, het jeugdige talenten-team dat deelnam aan de Volvo Ocean Race van 2005/2006. Halverwege de race nam hij een open gevallen plaats in op de boot en zeilde met de bemanning die hij getraind had mee. Bij de zevende etappe, tussen New York en Portsmouth, kwamen ze in zwaar weer terecht.          

Hans werd door een grote golf overboord geslagen en heeft het niet overleefd. Toen het gebeurde was zijn vrouw Petra vier maanden zwanger van hun tweede kind.  

Het nieuws van Hans’ overlijden is in de zeilwereld met grote ontsteltenis ontvangen. Inmiddels zijn diverse wedstrijden en trofeeën in zijn nagedachtenis georganiseerd, waaronder de Hans Horrevoets Memorial Trophy tijdens de North Sea Regatta en de Hans Horrevoets Memorial Race door zijn thuisclub in Drimmelen.

Reacties

Reacties