Free as the Ocean – Sophie

Met z’n zessen met een zeilboot van 17 meter lang de wereld rond zeilen. Dat is het avontuur dat Thomas, Bram, Sophie en Annabel samen met Eli en Mirjam aan gaan. Op 1 september 2021 zullen zij vanuit Nederland vertrekken om vervolgens in 2 jaar rond de wereld te zeilen en ze houden ons regelmatig op de hoogte.

Al zolang ik mij kan herinneren zit ik al op boten. Mijn vader nam mij vaak mee wanneer we met de boot weggingen. Hierdoor heb ik al veel mooie en verre reizen kunnen maken. Maar toch…. een wereldreis, dat is heel iets anders.

Al jaren staat dit plan in de agenda maar nog steeds moet ik eraan wennen! Niet veel mensen kunnen zeggen dat zij op hun 18de een wereldreis van 2 jaar gaan maken. Met vallen en opstaan ben ik door het gymnasium aan het gaan en doe ik alles om te slagen zodat ik op tijd aan boord kan gaan van de “Fearless two”. 

Tegelijkertijd zijn we natuurlijk ook bezig om de boot af te krijgen voor 1 september, vanwege mijn examens is het lastig om goed mee te helpen aan fysieke klussen. Daarom ben ik nu vooral bezig met mijn project voorbereiden.

Ik ga in elk land waar we komen mij bezighouden met “religie en spiritualiteit”. Al heel lang ben ik geïnteresseerd in religie en spiritualiteit en probeer ik mijn eigen spirituele pad te vormen. Ik wil graag van elk stukje van de wereld waar we naartoe gaan erachter komen wat mensen daar voor religie hebben en wat het voor hun betekent. Ik denk dat ik op de wereldreis hiermee een uitgebreid perspectief kan vormen en er heel veel van zou kunnen leren. 

Heel veel mensen die horen over deze wereldreis kijken mij eerst fronsend aan en vragen; “Ga je ECHT twee jaar op reis, moet je niet gaan studeren?”. Maar ik vind dat dit juist de perfecte volgorde is voor mij persoonlijk, ik heb namelijk nog echt geen idee wat ik wil doen met mijn leven en ik weet ook echt niet wat ik wil gaan studeren. Daarom hoop ik met deze wereldreis te ontdekken wat mijn passie is en vervolgens ook mijn leven ernaar te vormen. Daarnaast hoe gaaf is het dat je zo mee kan op een wereldreis! 

Veel mensen vragen aan mij wat ik van de wereldreis verwacht. Al een jaar lang probeer ik daar een antwoord op te vinden, maar dat is onmogelijk. Dit plan is zo groot om te bevatten dat ik geen flauw idee heb wat ik ervan moet verwachten en hoe het gaat zijn. Maar zover zijn we nog niet, we moeten eerst nog de boot afmaken en de mast erop zetten. Pas daarna kunnen we nadenken over de rest!

Sophie van Renssen

Reacties

Reacties