Schuren, schuren en nog eens schuren! Holland Ocean Racing #3

Afgelopen weekend stond er weer een klusweekend op het programma. Er stonden grofweg twee taken op het programma, onderhoud van de lieren en het onderwaterschip aanpakken.

Eerder hadden wij de lieren al uit elkaar gehaald. Voor vandaag stond het schoonmaken, invetten en weer monteren van de lieren op de Boudragon op de planning. Onder genot van een stevig muziekje werden deze taken uitgevoerd. Het in elkaar zetten van de lieren is een priegelwerkje, waarbij alles precies op de juiste plek moet vallen. Zodra er iets scheef ingezet wordt, kun je namelijk weer opnieuw beginnen. Na een beetje geploeter zat de eerste lier bijna in elkaar, totdat wij erachter kwamen dat er nog een paar onderdelen overbleven. Natuurlijk moesten die onderdelen er aan het begin in. Na nog een paar keer de lier in en uit elkaar gehaald te hebben, liep ze weer soepeler dan ooit.

Daarnaast stond het onderwaterschip op het programma. De kiel en het roer hebben wij helemaal kaal gehaald, omdat er schade op zit die gerepareerd moet worden. Daarnaast waren er enkele plekken op het onderwaterschip waar de antifouling niet meer goed aanhechtte. Het eerste plan was om alleen de slechte plekken aan te pakken. Helaas bleek tijdens het afbakenen van de slechte plekken dat er zoveel slechte plekken waren, dat de hele antifouling laag opnieuw gedaan moet worden. Een enorme domper, waar iedereen wel even stevig van baalde. Al snel zette wij de knop om en begonnen fanatiek met schuren van het gehele onderwaterschip. Een voordeel hierbij is dat wij als zeilers gewend zijn aan veranderingen, ten slotte is er niks zo veranderlijk als het weer.

Ook buiten de georganiseerde weekenden om zit ons team niet stil. Uiteraard is iedereen druk met studie of werk, maar daarnaast wordt er ook fanatiek gesport. De nodige uurtjes worden in de sportschool doorgebracht en bij velen staan de hardloopschoenen ook niet stil. Dit allemaal zodat wij straks weer extra fit aan het nieuwe zeilseizoen kunnen beginnen.
Volgende maand zullen wij vertellen over onze eerste zeiltraining(en), maar tot die tijd eerst druk verder met het onderwaterschip.

Jorg van der Lely en Marleen Zondervan

Reacties

Reacties