De vlucht naar voren …

Foto Brett Jordan

Afgelopen vrijdag had ik een afspraak in Warmond. Doel van dat gesprek was om kennis te vergaren over een alternatieve zeilbond. Goed geraden met Max Blom. Een zeiler, organisator en ondernemer waar ik een groot respect voor heb. Max had al jaren geleden in de gaten dat het verbond veel beter kan en daarom anders moet. Ik ben dan ook heel blij dat hij eindelijk gelijk heeft gekregen met de fusie van zijn zeilbond en het Watersportverbond. Wat de reden is dat het verbond nu wel met Max wil samenwerken? Geen idee. Maakt me ook niet uit. Het resultaat telt tenslotte.

En er is nog meer goed nieuws. Max zelf gaat de nieuwe wedstrijdafdeling leiden. Dus het oude, dode en/of verkeerde hout wordt weg gesneden. Visies en strategieën worden vernieuwd en komen in lijn met de verwachtingen en behoeftes van de zeilers. Procedures worden werkbaar en betaalbaar. Kortom geweldig nieuws die fusie. Ineens is er bij mij weer volop vertrouwen in de toekomst van het wedstrijdzeilen. In mijn vorige column liep ik helemaal leeg op de plannen van het watersportverbond. Maar ik was dan ook echt boos.

Nou is het altijd makkelijk om vanachter je laptop commentaar te leveren op de plannen van anderen. Dus bij deze bied ik mijzelf aan om te helpen het Watersportverbond te vernieuwen. Maakt niet uit wat ik moet doen. Koffiehalen, postzegels plakken of broodjes smeren. Allemaal goed. Jullie hebben mijn gegevens en mogen 24/7 bellen, mailen of whatsappen.

Vrolijke groeten,

Frans Driessen
Frans is als vrijwilliger nauw betrokken bij diverse regatta’s en klassenorganisaties.
Deze column schrijft hij op persoonlijke titel.

Reacties

Reacties