Karma-blog: ‘Almost ready to leave’

Werner Toonk is IT-projectmanager en zeiler. Na een barre tocht door de Zuidelijke Oceaan meerde hij zijn stalen tweemaster in 2018 aan in Nieuw Zeeland. Terug in Nederland publiceerde hij het boek Karma van Staal over zijn 200 dagen durende reis met verschillende opstappers. Dit jaar pakt hij de draad weer op en zeilt verder naar Kaap Hoorn. Via z’n blog op karmavanstaal.nl houdt hij ons op de hoogte.

Schone schroef

Sat 25 Nov 2023 12:04 (CET)

Shiney prop

We liggen weer in het water. Nog een week, dan zeilen. Nog 50 klussen. Het komt goed, zeg ik tegen mezelf. Oscar en Mitchel zijn lekker bezig, we hebben lol, en soms .. pfff … zie je het even niet meer zitten. Slaaptijd. Morgen nieuwe dag.

Sun 26 Nov 2023 12:17 (CET)

Wat koken we onderweg?

Renovatie kookplaat

Wel, dat hangt ervan af. Vooral of de kookplaat en de oven het doen.

De laatste echt grote klus op de lijst. Het gaat best aardig. 1 brander doet het al bijna een uur. Benieuwd hoe het morgen verder gaat. Koken op paraffine is soms een pain in the ass. I’ll get the job done.

Mon 27 Nov 2023 11:50 (CET)

Up and running

Karma van Staal

Moeizame dag. Veel kleine klussen gedaan. Een blokkerende klus bleef liggen tot het eind van de middag.

De crew ging een stuk lopen. Prachtige omgeving hier. Ik heb de kookplaat een goede beurt gegeven. Guido kwam langs en gaf me en goede tip. Magic. Sproeiers soppen in citroenzuur, doorprikken met een naald, en ze doen het weer. Twee branders dus. Dus we kunnen koken onderweg. Jihaa. Almost ready to leave.

Tue 28 Nov 2023 10:42 (CET)

IT GIET OAN

Aan boord

Rillingen lopen over m’n rug. AC DC knalt over onze kleine speakertje. Highway to hell. En Thunder.

We dansen, springen, zingen mee en spelen luchtgitaar, in de paar vierkante meter die de komende maanden ons huis zal zijn. Wekenlang was het een werkplaats, nu is het weer een boot aan het worden.

We hebben een datum, een vertrekmoment en It giet oan. Nog twee dagen volop klussen, boenen en organiseren. Donderdagavond eten met Dave, die de afgelopen jaren op Karma heeft gelet. Vrijdag boodschappen doen, zaterdagochtend vroeg naar de farmers markt voor fruit en veggies, en dan zondag met high tide de rivier af naar beneden. 

We hebben een datum, een vertrekmoment en It giet oan.

Dan zien we wel verder. We zijn nog met customs in overleg om toestemming te krijgen om uit te klaren op Chatham Islands. Dat convergeert vast wel ergens naar een oplossing.

Werner Toonk

Reacties

Reacties