Zeiler en landmens

Een zeiler is ook altijd een landmens. En schrijvers over zeilen schrijven soms ook over het landleven. En sommige van die schrijvers werken ook voor Zeilhelden. En wat doe je dan als zo’n schrijver een nieuw boek uitbrengt? Wel aandacht besteden aan zo’n boek omdat hij vrijwiliig bijdraagt aan Zeilhelden? Of er niks over zeggen omdat het niet over zeilen gaat?
Dilemma.
Dus we doen het een beetje wel en een beetje niet. We zeggen het wel, maar gaan er verder niet op in. Is dat een goed compromis?

Vond je de in Hondenwacht gebundelde nachtelijke overpeinzingen van Peter Veen de moeite waard? Check dan ook zijn nieuwe boek Valwind met zo’n honderd zeer korte verhalen, die in lengte variëren van één zin tot één pagina. Zelf noemt hij het ‘kleine verhalen’. Meestal zijn het dagelijkse gebeurtenissen die licht knagen aan de werkelijkheid. Bijvoorbeeld over pronken met een gestolen mening, thee met de smaak van natte hond of een trap die soms een trede langer is.

Net als bij Hondenwacht is de vormgeving van Valwind van Monique Kalfsbeek-Verkade (bno), de correctie is verzorgd door Evelyn Jongman, de tekening op de omslag is van Sabine Liedtke.
Valwind telt 114 pagina’s en is op internet te bestellen via de boekensite www.boekenroute.nl. Valwind kost 12,50 plus verzendkosten.

Reacties

Reacties