Laatste vinkje op je bucketlist

Voor de meeste zeilers vormt een rond-de-wereld-race het laatste vinkje op hun bucketlist. En door in te schrijven op de Clipper Race krijg je als gewone sterveling de kans om dat mee te maken. Bedenker van deze race is Sir Robin Knox Johnston, de eerste die solo en non-stop rond-de-wereld voer. Deze zeillegende was ff in Den Helder, de laatste stopover van de race. En uiteraard ging Zeilhelden naar de altijd winderige marinestad voor een goed gesprek met de geridderderde zeiler. Hij gaf zelf aan dat je beter een boot dan een caravan kon kopen. Dat is goedkoper en veel spannender.
Sir Robin was hier natuurlijk om zijn race te promoten, en dat mag ook wel. Het is een uniek evenement voor zoute zielen die voorbij de horizon kijken. Dit jaar deden ruim 600 mensen uit 42 landen mee aan de wedstrijd. De Clipper vloot bestaat 12 Clipper 70 schepen, speciaal gebouwd voor deze race, met RYA gecertificeerde schippers. Wil je met de volgende Clipper Race mee dan kan je je nu aanmelden, wil je een van de Clipper 70’s schipperen, dan moet je snel zijn. De selecties zijn al begonnen.

Reacties

Reacties

Geef een reactie