Team Heiner Pups: de kampioenen van morgen


Team Heiner heeft een aantal nieuwe jonge zeilers mét ambitie geselecteerd voor de ‘Team Heiner Pups’. Deze zeilers krijgen bij Team Heiner de kans zichzelf verder te ontwikkelen op grote boten, in shorthanded zeilen en matchracing om zo de topzeilers van morgen te worden.
De opleiding die de Team Heiner Pups doorlopen duurt drie jaar en omvat alle aspecten van het kielboot zeilen, zoals boothandling, zeiltheorie, individuele kennis, samenwerking en groepsprocessen, onderhoud van schepen, beheersen van verschillende zeilposities aan boord, dag-, avond- en zee wedstrijdzeilen, het overvaren van schepen, veiligheid, navigeren en motorgebruik.
Om geselecteerd te kunnen worden voor de Team Heiner Pups mogen de zeilers niet ouder zijn dan 23 jaar, moeten ze al kunnen zeilen, de ambitie hebben om beter te willen worden en daar veel tijd in willen steken. Op 7 december jl. kwamen in totaal 12 zeilers naar Lelystad, die lieten zien wat ze in huis hadden. Vier zeilers vielen aan het eind van deze dag af.
Uiteindelijk is unaniem gekozen voor de zes nieuwe zeilers die het team mogen komen versterken: Marianne Pijlman (20 jaar), Tamar Meibergen (20), Rixt van der Ende (23), Lennard Bal (20), Guus Verhaagen (20) en Niek de Boer (22). Samen met de huidige zeilers Jesse de Jong (18), Jeroen van Oord (19), Jelmer van Beek (20), Martijn Kloosterman (21), Wietse Pijlman (21) en Dirk Nico Bennen (22) vormen zij in 2015 de Team Heiner Pups.
Klaartje Zuiderbaan, Tom van der Vecht, Bart Desaunois en Roy Heiner verzorgen de trainingen voor de jonge zeilers. Samen met de inzet van de zeilers worden de kampioenen van morgen gecreëerd” aldus Roy Heiner.

Reacties

Reacties

Geef een antwoord