De oorsprong van het Windschip

Ron de Vos is schrijver van romans en drie standaardwerken over het negentiende-eeuwse zeilschip. Die laatste boeken vormen de basis van het Windschip Project: Het ontwerpen van zeilende vrachtschepen. Komende weken laten we Ron aan het woord over wat hij ziet als, de onvermijdelijke transitie in vervoer over water.

Bij mijn studie over de negentiende-eeuwse schepen werd ik technisch gebied bijgestaan  door professor Gerritsma en Ingenieur Wimmers. Ik kon die kennis met moderne technische inzichten toepassen in het windschip. Daarnaast was er een ontwikkeling gaande om vracht te vervoeren met traditionele bestaande schepen, waaronder de Tres Hombres. Ook het ontwerp van Gerard Dijkstra de Ecoliner heeft me op de gedachte gebracht om een eenvoudig zeilend handels schip te ontwerpen. Deze video geeft de ontwikkeling van het eerst zeilende vrachtschip Windschip 1.

Ron de Vos

Reacties

Reacties