Hondenwachten gebundeld in een boek

cover-web2De tekst van alle Hondenwachten is gebundeld in een boek. De zestig belevenissen op zee zijn geschreven tijdens de eerste twee maanden van de wereldreis van duurzaam jacht Ya. Op het traject Medemblik – Lissabon mocht ik meevaren met schipper Peter Hoefnagels.

Om wakker te blijven tijdens de hondenwacht in het zwartst van de nacht ben ik gaan schrijven. En na weken en weken doorvaren over Noordzee, Kanaal en Golf van Biskaje en het bijbehorende slaaptekort ontstond er een nieuwe werkelijkheid. Een grensgebied tussen wakker zijn en dromen.

De verhalen zijn zeils, verkennend en poëtisch tegelijk. Een deel is eerder als column gepubliceerd op Zeilhelden. In het boek zijn ruim twintig extra verhalen opgenomen. De vormgeving is van Monique Kalfsbeek bno en het schilderij op het omslag is van Giovanni Winne.

De paperback met de titel Hondenwacht telt 96 pagina’s en kost 12,50 + 1,80 verzendkosten. Je kunt het hier inkijken en bestellen!

Peter Veen

Reacties

Reacties