Tom Touber over toekomst van de Volvo Ocean Race

Oud Volvo Ocean Race (VOR) Chief Operating Officer Tom Touber is geïrriteerd over hoe de Volvo Ocean Race zich heeft ontwikkeld na zijn vertrek. Midden in de economische crisis wist hij met CEO (Chief Executive Officer) Knut Frostad een goedkopere versie van de race neer te zetten met 7 teams en een vooruitzicht op een achtste team voor de volgende race. Dat achtste team kwam er nooit en terugblikkend ziet hij veel onnodige innovaties en oplossingen voor problemen die er niet zijn. Must-see als je geïntereresseerd bent in de de toekomst van de Volvo Ocean Race.

Tom Touber is op dit moment overigens betrokken bij de organisatie van de finishweek van de VOR in Den Haag. In Studio Zeilhelden legt Touber uit wat we daar kunnen verwachten en waarom dit evenement voor Nederland belangrijk is. Verder spreken we met Tanja Visser, de eerste Nederlandse vrouw op een volledige vrouwenboot (Maiden) in de Whitbread (nu Volvo Ocean Race), gaat Vester Knibbe in op de laatste ontwikkelingen in de VOR en vertelt Gerard Schootstra (schipper van de Flyer) over de Legends Race, de wedstrijd voor oud Whitbread/VOR-schepen in de laatste etappe van de VOR met als finishplaats Scheveningen.

Reacties

Reacties