VOR-Brandblog: Girl Power

Ik hoop echt dat alle mensen die tijdens deze Volvo Ocean Race negatief hebben gesproken over team SCA zichzelf nu heel hard achter de oren krabben..
Als er 1 team is dat open toegeeft dat de hele race 1 groot leermoment is, dat iedere etappe een confrontatie voor de individu en het team is en waarbij de teleurstelling van niet presteren van de gezichten af te lezen is.. dan is dat wel Team SCA!
Het laatste interview met Carolijn Brouwer is daar nog een mooi voorbeeld van: misschien hebben wij de lat wel te hoog gelegd, maar ik hoop echt dat wij nog de kans krijgen om te laten zien wat wij kunnen én dat er voor de volgende editie weer een sponsor opstaat om zo het geleerde niet verloren te laten gaan.


En daar is dan opeens de etappe van Lissabon naar Lorient. 1 van de top 5 zwaarste dagen in de Volvo Ocean Race, aldus de OBR van Mapfre. Na 72 uur op het water ziet iedereen eruit alsof ze er al een race van 26 dagen op hebben zitten, zegt de OBR van Abu Dhabi. Waarom heb ik ooit ja tegen deze baan gezegd?, vraagt de OBR van Vestas zich (hardop) af.
Hoeveel respect kan je dan hebben voor een boot vol dames die laten zien dat ze
1. Snel leren
2. Niet van opgeven weten.
Ik vind het mind blowing!


Nee, mijn worsteling zit op dit moment vooral bij Team Vestas. Direct na de beroemde crash waren ze nog overtuigd van het feit dat ze het ongeluk als team zouden dragen. Niet snel daarna bleek dat er koppen moesten rollen en is o.a. de navigator (onze Nederlander Wouter Verbraak) vervangen. Er gingen toen heel veel stemmen op over de vraag of Team Vestas het woord Team wel verdient. Een vraag die bij mij is blijven hangen.
Dus ja, ik vind het super gaaf dat ze het nu zo goed doen. Maar wat mij betreft is het verder gaan met een aantal andere mensen een grote smet op het huidige succesverhaal.


Voor wat betreft Team Brunel kan ik even niet anders dan niet verbaasd zijn over de positie waarin ze nu liggen. De race tot nu toe was een tactisch spel waarbij Abu Dhabi de (veel) slimmere bleek. Ook Dong Feng heeft gedaan waar ze goed in zijn en dat is terugvechten na een tegenvallende start.
Team Brunel is wat mij betreft de vreemde eend in de bijt en degenen die dit nu met verbazing lezen wil ik graag verwijzen naar mijn eerdere blogs over deze race.


Als er geen gekke dingen gebeuren gaat Team SCA deze etappe gewoon winnen! Ik heb vertrouwen in hun zeilcapaciteiten en hun kennis en ervaring om de juiste balans te vinden tussen het veld controleren en hun eigen race varen. Geen excuses over de AIS, ziekte aan boord, een gespietste vis of vermoeidheid.
Knallen met die hap en vechten voor wat je waard bent!
Angela Brandsma

Reacties

Reacties

Geef een reactie