Marit Bouwmeester gehuldigd door O-Jol vereniging


In 1936 won Daan Kagchelland goud in de Olympia Jol op de Olympische Spelen van Kiel (Berlijn). Daarna heeft het 80 jaar geduurd voordat een Nederlandse zeiler in een zeilboot hetzelfde voor elkaar kreeg. Wel op een zeilplank in 1984 (Stephan van den Berg) en in 2012 en 2016 (Dorian van Rijsselberghe).

Voor de O-Jol vereniging genoeg reden om Marit nog ‘ns extra in het zonnetje te plaatsen. Van de vereniging kreeg zij vanmiddag een zilveren O-Jol en van Rinus Kagchelland (de zoon van Daan Kagchelland) een zeillat met inscriptie van de boot van zijn vader.

dsc_0068
Foto’ van de Olympiade in Kiel, 1936.
dsc_0054
De gouden plak van Daan Kagchelland uit 1936 en die van Marit Bouwmeester uit 2016 (rechts).
dsc_0043
Oorkonde van Daan Kagchelland ter herinnering aan de Olympiade van Kiel.
dsc_0062
Rinus Kagchelland en Marit Bouwmeester met de olympische jas van Daan Kagchelland. Daan woog toen 75 kilo, Marit nu iets minder.

Reacties

Reacties