“Mijn ergste nachtmerrie”

foto – Ray Collins

Surfend over internet kwam ik de website tegen van de Australische fotograaf Ray Collins vol verbazingwekkende foto’s van zee, water, golven.

Hij ziet zijn werk als kunst en laat de interpretatie aan de kijker over. Maar hij hoopt dat je iets voelt. “Want,” zegt hij, “het is mijn ergste nachtmerrie dat de oceaan een drijvende vuilnisbelt wordt. Wij vinden de schoonheid van de zee heel vanzelfsprekend, maar is die er ook nog als onze kleinkinderen groot zijn? Vaak ben ik bang van niet.”

“Op mijn foto’s straalt de oceaan heel veel kracht uit, maar het evenwicht in de oceaan is uiterst delicaat en staat nu voor de grootste uitdaging van de moderne tijd: vervuiling. Ik hoop de kijker te inspireren om de natuur boven het gemak te stellen, in ieder geval voor zover het over plastic gaat, zodat we de oceaan zo ongerept kunnen houden als het maar mogelijk is…”

Veel meer van zijn werk zie je hier: https://raycollinsphoto.com

Peter Veen

Reacties

Reacties