Op de reservebank en super enthousiast

sophie

Hi allemaal!
Door Team LYD/Zeilhelden ben ik gevraagd een stukje over mijzelf te schrijven. Ik ben Sophie, 21 jaar en studeer Geneeskunde in Groningen. In mijn vrije tijd ga ik het liefst een potje hockeyen of het water op zeilen. Hier ben ik al mee begonnen toen ik zelf eigenlijk nog niet eens kon denken. Aan boord bij mijn ouders heb ik in mijn veel te grote oranje zwemvest de eerste mijlen afgelegd.

Iets later, tijdens mijn basisschooltijd, ging ik een paar zomers achterelkaar met mijn broertje op zeilkamp waar we samen vele uren in de Learling hebben doorgebracht. Nadat ik met mijn familie naar Nederland ben verhuisd, ben ik begonnen met wedstrijdzeilen in eerst de Optimist en vervolgens de Splash. De eerste Sneekweek was dan ook best wel spannend met zoveel boten tegelijk op het water. Na mijn eindexamen ben ik naar Groningen verhuisd en even gestopt met het wedstrijdzeilen. Het heeft echter geen jaar geduurd tot ik op zoek ging naar een nieuwe klasse. Door o.a. de verhalen van mijn vader, oud-Schakelzeiler, leek me dit wel een gave boot waar ik toen als bemanning ben opgestapt. Na regelmatig trainen en wedstrijden varen, hebben we het opvolgende jaar tijdens de Sneekweek in de Schakel B het blauwe bord gepakt.
Sinds dit jaar vaar ik ook mee in de Yngling en ben lid geworden van de Groningse Studenten Zeilvereniging Mayday. Zo heb ik Dilara leren kennen die ook deel uitmaakt van Team LYD/Zeilhelden. Via haar kon ik af en toe mee op de J22 van de vereniging en ben ik uiteindelijk ook bij Team LYD/Zeilhelden terecht gekomen! Afgelopen zaterdag heb ik voor het eerst meegevaren tijdens de Coldhanded Cup doordat ik bij een ander team kon inspringen. Het fanatieke op het water en de gezelligheid na afloop maakt deze sport in mijn ogen zo fantastisch. Dit is dan ook precies wat we afgelopen weekend hebben gedaan, heerlijk gezeild en na afloop bij een drankje met z’n allen nagenoten van de dag!
Thx #LYD #Zeilhelden #Lelystadhaven #Pebbles
Sophie

Reacties

Reacties

Geef een reactie