Wrap up 24 uurs

Flashback naar de 24 uurs van de Kustzeilers. Hier de hoogtepunten uit 4 uur videoverslag van de finish. Over winnaars en verliezers, bakken wier aan de kiel, geen wind, veel zon, Mark Slats die nooit eerder deze wedstrijd heeft gezeild met met zijn maat Dick Koopmans winnaar wordt in de Doublehanded Klasse. het was vooral een stralende 24 uurs. Dus niet vergeten om volgend jaar het laatste weekend van augustus te blokken!


Bart en Chris van de St. Helena, een Bavaria 45, beiden instructeur bij zeilschool Amorgos.


Dit zeilteam voer met een Dehler 34, de Jan van Gent. Het was een enerverende race, vooral omdat ze eerst uren met een bak wier aan de kiel hebben gevaren. Toen dat opgelost was, kwam het team beter in de race.


Voor Dick Koopmans was het de eerste keer dat hij op de boot van Mark mee kon varen en voor Mark zijn eerste wedstrijdmijlen op thuiswater. Ze werden eerste in hun klasse (Doublehanded).


Na afloop van de wedstrijd spraken we Broos Docter, oud-schipper van de KNRM Medemblik.


Dweilorkest De Klinkers introduceert zichzelf muzikaal.


Klaas en Jacky voeren mee op de Zilveren Maen. Zij pakten de overwinning in de Rond en Platbodem klasse


Bart voer dit jaar de 24 uurs voor het eerst netzijn nieuwe boot de Batfish een Figaro 2.


Direct na de race zagen de heren van de Campagnon, een Jonmeri 33, dat ze in hun klasse (ORC 3) op de eerste plek stonden.


Klaas Wiersma voer mee op de Zilveren Maen. Zij pakten de overwinning in de Rond en Platbodem klasse! Gefeliciteerd! Samen met dochter Jacky was er een gezellige Havenpraat.


Ook Lemsteraak de ‘Fleanende Ingel’ een VA schip heeft de 24 uurs gevaren. Dit zijn beelden van vrijdagavond. Mooi zeilweer. ‘Champagne sailing’ zoals ze zeggen ….


Klaas Jan kroon, voorzitter van de 24 Uurs, kijkt terug op de 55ste editie van de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace. Bij de start leek alles veelbelovend voor een droomwedstrijd: genoeg wind gedurende 24 uur, een heldere nacht, geen regendruppel, veel zon overdag, bijna 400 deelnemers en blije bemanningen. Het meeste van deze elementen was zeker aanwezig, maar het belangrijkste – de wind – liet zich toch weer van zijn grilligste kant zien.

Reacties

Reacties