Expositie ‘Skûtsje’ in Drachten

 
Afgelopen zomer hebben we op Zeilhelden veel aandacht besteed aan het skûtsjesilen van de SKS. Wie gek is op skûtsjes kan nog ongeveer een maand terecht in Drachten. In theater De Lawei is tot en met 27 januari 2019 een expositie te zien over de geschiedenis van het skûtsje. Oude knipsels, foto’s, schilderijen, voor de deur van het pand een authentiek skûtsje uit 1906 en verschillende randactiviteiten met onder andere een microtheater, een rondleiding op een skûtsje en een schippersdiner.

Leuk om even te kijken als je in de buurt bent. En als je toch Drachten verkent, stap dan ook even binnen in het Museum Dr8888 dat een paar minuten lopen verderop ligt voor de expositie Fries Expressionisme. Ook met veel wind en water.

Meer informatie: www.delawei.nl/kunst en www.museumdrachten.nl
Skûtsje is open van do t/m zo 14.00 tot 17.00 uur (gratis entree)

Peter Veen

Reacties

Reacties