Mooie bekroning na een jaar hard werken

TDW ONK 4

Het Nederlandse team Dutch Wave heeft na een zinderende finale het open Nederlands Kampioenschap Matchracen gewonnen. Het winnende team bestond uit Jelmer van Beek (22, Groningen), Rob Sprij (26, Schiedam) en Wietse Pijlman (24, Groningen).

Schipper Jelmer van Beek is blij: “Dit is een mooie bekroning na een jaar hard werken. Vorig jaar was dit evenement de start van Team Dutch Wave. Nu zijn we een jaar verder waarin we o.a. Duits en Nederlands kampioen werden. We zijn een solide team. Met deze jongens zeilen is altijd een plezier. Ook bij achterstand is er altijd vertrouwen in elkaar en weten we weer terug komen.”

Speciaal voor de Nederlandse titelstrijd deden er bij dit evenement twee Dutch Wave Teams mee. Het andere team bestond uit Niek de Boer (25, Groningen), Maarten Smit (22, Sneek) en Wouter Slaman (30, Bussum). Dit team eindigde op de zesde plek.

Regenachtige kwalificaties

Vrijdag en zaterdag waren in uitdagende omstandigheden de kwalificaties. Vrijdag had dankzij de stabiele wind een ideale omstandigheden, maar zaterdag was een lange dag met regen die met bakken uit de lucht kwam. Met een score van 13 overwinningen en 3 verlieswedstrijden kwam het team de kwalificatie goed door en mocht het zich opmaken voor de halve finales.

Halve meter

De Nederlandse boot van Dirk-Jan Korpershoek was hier de tegenstander. Vorig jaar werd in de finale nog van dit team verloren. Dit jaar was het anders en werd het na een 2-0 overwinning tijd voor de finales.

In de finale was het als eerste geplaatste Poolse team van Szymon Jablkowski de tegenstander. De strijd ging om drie gewonnen wedstrijden en verliep heel spannend. Na een eerste verlieswedstrijd won team Dutch Wave twee keer. Het matchpoint werd echter niet verzilverd: 2-2, dus een laatste beslissingswedstrijd was noodzakelijk. Op de finish kon Team Dutch Wave met bijna geen wind meer net als eerste de neus over de finish duwen en werd de Nederlandse titel behaald!

Dutch Wave is in 2016 opgericht als matchrace team door oud zeilers van de Team Heiner Talents onder leiding van Jelmer van Beek. Doel is deel te nemen aan de Professionele World Match Racing Tour. Deze tour heeft in het verleden bewezen vele succesvolle Volvo Ocean en Americas Cup zeilers voort te brengen.

Meer informatie over het team is te vinden op hun Facebookpagina.

Het ONK matchracen was 15 tot 17 september onderdeel van het Delta Lloyd Open Dutch Championship in Medemblik. 12 teams uit Duitsland, Brazilië, Polen, Denemarken en Nederland gingen de strijd met elkaar aan in de Elliot 6M met spinnaker, de oud olympische boot.

TDW ONK 1

Reacties

Reacties