Schuif aan, we wachten op je…

Schuif aan bij Sietske van Weerdens Zilte Zee en droom weg…

Schuif aan voor een salade Niçoise terras op steiger
Insalata al tonno (Niçoise)
 • 2 eieren
 • 150 gram haricots vert/sperciebonen
 • Zakje gemengde salade
 • 150 gram verse tonijn
 • 6 anjsovisfilets
 • 2 tomaten
 • bieslook, evt andere groene kruiden
 • 1 gekookte aardappel
 • zout + peper
 • olijfolie
 • 1 el rode wijnazijn
 • citroensap
 • 50 gram zwarte olijven

Haricots verts in 5 minuten in kokend water gaar later worden. Afspoelen en uit laten lekken. Tomaten in partjes snijden, de ansjovisfilets halveren. Pocheer de eieren, ze moeten van binnen zacht blijven. Als je daar niet van houdt, kan je ook hard gekookte eieren maken. Bak de tonijn kort in een hete pan en snij het in. Meng sla, tomaat, haricots verts en ansjovis.

Sausje kloppen van olie, azijn. zout, peper en groene kruiden. Vermeng het sausje met de sla. Leg de tonijn over de gemengde sla en leg het gepocheerde ei er bovenop.

Lekker met een groot glas droge witte wijn. Even wegdromen.

Gepocheerd ei

Breng een pan met water, zout en azijn aan de kook. Zorg ervoor dat het water heel zachtjes kookt, het oppervlak moet nauwelijks bewegen. Neem zeer verse eieren. Breek een ei in een kopje en laat het heel voorzichtig tegen de rand van de pan in het water glijden. Laat het drie minuten pocheren. Het water moet niet meer koken. Als het eiwit wat uitloopt kun je het met een vork om de dooier draaien.

Reacties

Reacties